STUDIO PLATZ

TEKSTEN OVER STAD EN OMMELAND

BIDBOOKS

In korte tijd een visie formuleren op een gebied dan wel nieuw gebouw. In de hoogtijdagen van de ontwikkelcompetities (ontwikkelaars moesten een plan leveren en een bod doen op de grond) waren de bidbooks veelgevraagd. Maar nog steeds krijg ik de vraag binnen om een goed leesbaar verhaal neer te leggen, wat vaak door verschillende disciplines wordt aangeleverd.

Toutes Directions

Een van de klassiekers, toen ik nog als opdrachtgever aan de andere kant van de tafel zat: een bidbook voor de ontwikkeling van de Zuidas, waar toen (1999) meer wonen moest worden gerealiseerd. ERA heeft er verschillende mooie ontwikkellocaties aan over gehouden.

Mariahoeve Den Haag

Lijvig waren ze vaak ook, die bidbooks uit de goede oude tijd. Hier een exemplaar dat 8-13 en ik maakten voor ERA Bouw. Een ontwikkellocatie in de Haagse naoorlogse wijk Mariahoeve.

 

IJsseldelta Kampen/Zwolle

Ook een soort van bidbook: de visie van BPD Noordoost, Rabobank IJsseldelta en corporatie deltaWonen op het woningmarktgebied Kampen/Zwolle. De publicatie is aangeboden aan het 'concilium' van Zwolle, een groep van samenwerkende marktpartijen en de gemeente die zich bezig houdt met het woonklimaat alhier.

Jan van Galen-terrein

In 2000 een van mijn eerste tekstproducties: enkele interviews voor een publicatie die ontwikkelaar Bouwfonds leverde aan het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer. Dit inzake de herontwikkeling van een sportveldengebied langs de A10 West. Inmiddels wordt daar nu volop gebouwd.

Nieuwe rechtbank Breda

In samenwerking met Theo van Oeffelt schreef ik de teksten voor het bidbook van het consortium Heijmans/Ballast Nedam voor de nieuwe rechtbank in Breda. Een ontwerp van Benthem Crouwel Architecten.

Vroondaal Den Haag

Voor Johan Matser Projectontwikkeling (inmiddels Synchroon) werd deze publicatie samengesteld voor de gemeente Den Haag, in het kader van de ontwikkeling van het nieuwe luxe woongebied Madestein (inmiddels Vroondaal).

Direct naar overzichten

Ontwerp en techniek 8-13 Grafisch ontwerpers