STUDIO PLATZ

TEKSTEN OVER STAD EN OMMELAND

BOEKEN

De krenten in de pap: een heus boekwerk. Van compact tot soms dik en alomvattend. In een enkel geval de hele productie (samen met een uitgever bijvoorbeeld), in andere gevallen een enkele tekstuele bijdrage. De trots is er ook in het laatste geval niet minder om.

Nieuw Nieuw-West

Co-productie met Theo van Oeffelt, Bernard Hulsman, Luuk Kramer en 8-13. In opdracht van gebiedsontwikkelaar Far West en met Thoth als uitgever.

 

BEKIJK

Met andere ogen

Met deze publicatie zette Frank Bijdendijk, directeur van woningcorporatie Het Oosten (nu Stadgenoot) zijn visie uiteen op de gebouwde omgeving.

 

BEKIJK

BVR

Een bureau dat nog steeds bestaat en het goed blijft doen. In deze jubileumpublicatie mocht ik een essay schrijven over de omgang met de openbare ruimte.

Burgerlijke stedebouw

Uit de tijd dat we stedebouw nog gewoon zonder 'n' schreven en het NAi nog zelfstandig publicaties uit gaf. Over een thema dat nog steeds (of opnieuw) actueel is: stedebouw die door burgers zelf wordt gemaakt. Coproductie met Jacqueline Tellinga en Saskia Voest.

In beton gegoten

Een kroniek over het reilen en zeilen van ontwikkelend bouwbedrijf ERA Bouw . 45 jaar geschiedenis, waarbij de relatie tussen maatschappelijke en stedelijke ontwikkelingen en de bedrijfskoers centraal staat. Uitgegeven door Uitgeverij Thoth, vormgegeven door 8-13 Ontwerpers.

 

BEKIJK

Monnikenhuizen Arnhem

Ontwikkelaar Johan Matser won met het project Monnikenhuizen de NEPROM-prijs. Om het project goed te documenteren werd deze publicatie gemaakt, met fotografen Luuk Kramer en Marsel Loermans en de ontwerpers van 8-13.

Stad in beweging

Wethouder Depla is inmiddels burgemeester geworden (via Heerlen naar Breda), maar in zijn opdracht maakte ik met uitgever Selexyz en fotograaf Luuk Kramer dit boek over de stedelijke ontwikkeling van Nijmegen. Een stad waar nog steeds bijzondere dingen gebeuren, zoals de ontwikkeling van het Waalfront.

Het Grote Gemini Boek

4 kilogram schoon aan de haak: het boek dat 8-13 en ik mochten maken voor Gemini Windpark. We hebben de totstandkoming van het grootste Nederlandse windpark gevangen in woord en vooral veel beeld. Een ontdekkingsreis door de tijd en een verslag van een fraai uitvoeringsproject midden op de onherbergzame Noordzee.

 

BEKIJK

Handboek Projectontwikkeling

Ook aan de vorige versies mocht ik meewerken, maar voor de nieuwe editie was de klus voor de NEPROM helemaal eervol: twee hoofdstukken schrijven, zeven projecten documenteren en de integrale eindredactie. In nauwe samenwerking met de hoofdredactie: Ellen Gehner en Gert-Joost Peek (Spoton Consulting).

 

Direct naar overzichten

Ontwerp en techniek 8-13 Grafisch ontwerpers