STUDIO PLATZ

TEKSTEN OVER STAD EN OMMELAND

MAGAZINES

Altijd weer een feestje: teksten en beelden samenbrengen in een aantrekkelijk geheel. Dat laatste doen de vormgevers, de fotografen en tekstschrijvers leveren de content. In de tijd voor de crisis had ieder zichzelf respecterend bedrijf een eigen blad, toch zijn ze er nog wel. En soms worden er zelfs nieuwe bedacht.

GO

Het magazine van gebiedsontwikkeling.nu, voor het eerst in het najaar van 2014 verschenen. Een mooie uitgave. Voor het eerste nummer mocht ik onder meer een artikel schrijven over de lichtpuntjes na vijf jaar crisistijd.

 

BEKIJK

Inspiring Space

De 'stoeptegel' van 30x30 cm die we zeven keer mochten maken voor gebiedsontwikkelaar AM.  Met mooie uitstapjes naar het buitenland (Berlijn, Londen, those were the days). En bijdragen van vele schrijvers en fotografen. Vormgeving: 8-13.

 

BEKIJK

ISSUES, Living in the City

Op een mooie manier uit de hand gelopen, deze uitgave voor Amvest en Architectuurcentrale Thijs Asselbergs. Oorspronkelijk door 8-13 als een one-off ontwikkeld voor het project De Staten in Den Haag, maar daarna uitgegroeid tot volwaardige uitgave over het wonen in de stad.

 

BEKIJK

CRUX

In opdracht van woningcorporatie Portaal, een van de grotere corporaties van Nederland, maakten Marc Mijer en ik meerdere keren per jaar het geheel in zwart/wit (vierkleuren, dat wel) uitgevoerde magazine CRUX.

NAW en BPD International

Als een van de weinige projectontwikkelaars houdt BPD (v/h Bouwfonds) nog wel een eigen magazine in de lucht. Voor de landen Duitsland en Frankrijk is daar zelfs een internationale uitgave bij gekomen.

 

BEKIJK

VastgoedVisie

Tien nummers zijn er al weer van verschenen en dat in crisistijd. Bijzondere prestatie van uitgever Erwin Asselman.

ZO!

ZO! wordt gemaakt voor Techniplan Adviseurs en verschijnt een tot twee keer

per jaar. Met een thema, interviews en projectbeschrijvingen.

Lees hier de projectbeschrijving van de herontwikkeling van het NN-gebouw Delftse Poort in Rotterdam.

 

 

BEKIJK

 

BEKIJK

IN Amsterdam

Een mooi compact vormgegeven zusje van VG Visie, deze special van Public Space Media. Met specifieke aandacht voor de Amsterdamse woningmarkt, waar de vraag het aanbod inmiddels flink overstijgt. Ik sprak onder meer met Liesbeth van de Pol (DOK Architecten) en Jaco Meuwissen (3W real Estate).

 

BEKIJK

NAW

Ook een primeur: het eerste en het laatste artikel in het magazine van BPD mogen schrijven. Openen met de hobbels die nog moeten worden genomen om de Nederlandse woningmarkt echt op gang te krijgen. Eindigen met een terugblik op 'Vinex' en de kunst van het maken van grote woongebieden. Nu verleden tijd?

 

BEKIJK

Wintergasten

Hoewel de sneeuw pas begin januari kwam, toch een winterspecial van VG Visie. Met twee grote interviews van mijn hand: Jeroen Lokerse (Cushman Wakefield) en Harm Janssen (BPD). Beide kijken vanuit hun eigen opgave naar de trends in wonen en werken  en welke bijdrage zij daaraan leveren.

 

BEKIJK

Vastgoedmarkt/Bouwinvest

Een info-torial (ook mij een nieuw woord) voor ontwikkelende belegger Bouwinvest, over de groeikansen van de vrije sectorhuurmarkt in stedelijke gebieden. Bouwinvest werkt intensief samen met corporaties en gemeenten en trekt daarmee gebiedsontwikkelingen los.

 

BEKIJK

Magazine dorpsvisie Onderdendam

Een dorpsvisie in de vorm van een aantrekkelijk tijdschrift. De inwoners van het Groningse dorp Onderdendam hebben zelf in een tien puntenplan aangegeven hoe zij de toekomst van hun dorp zien. Tijdens een feestelijke avond is de visie aangeboden aan de Nationaal Coordinator Groningen en aan de Groningse gedeputeerde Eelco Eikenaar.

 

BEKIJK

Artikel over klein wonen

Voor het internationale magazine van BPD een artikel over klein wonen. Een trend met voordelen, maar ook de nodige keerzijden.

 

BEKIJK

Lexus: artikel over OMA

De Lexus-rijder heeft een eigen blad en daarin mocht ik een artikel schrijven over het werk van het architectenbureau OMA. Begonnen in Nederland maar inmiddels wereldwijd actief.

 

BEKIJK

Stroomversnelling Huur: Nul Op de Meter

Met 8-13 en Nout Steenkamp maakte ik voor de Vereniging Stroomversnelling dit magazine: Nul Op de Meter. Over hoe zes woningcorporaties en drie bouwbedrijven aan de slag gingen met verduurzaming van bestaande huurwoningen. Na vier jaar pionieren maakten zij de balans op.

 

BEKIJK

Direct naar overzichten

Ontwerp en techniek 8-13 Grafisch ontwerpers