STUDIO PLATZ

TEKSTEN OVER STAD EN OMMELAND

WEBSITES

Dat is het voordeel voor een tekstschrijver: of de letters nu analoog of digitaal worden gebruikt, ze worden betaald. In de meeste gevallen dan. Websites zijn namelijk ook mooie media om opinies, blogs of andersoortige teksten op kwijt te kunnen. En de snelheid van produceren is uiteraard ook fijn. Vandaag gebakken, soms dezelfde dag al online. Een aantal van de vakbladen waar ik in het verleden voor schreef is digitaal gegaan, al dan niet in combinatie met een digitale nieuwsbrief.

Uiteraard schrijf ik ook teksten voor de websites van opdrachtgevers en relaties.

Noordwijkse Woningstichting

Ook een website moet regelmatig compleet worden ververst. Voor deze corporatie in Noordwijk schreef ik de basisteksten.

 

NAAR WEBSITE

 

Gronings Gereedschap

Digitale voortzetting van het Experimentenjaar 2014, waarin de particuliere woningvoorraad in een krimpgebied centraal stond. Met onder meer de verslagen van de 'ontwikkeldagen' die in de loop van 2015 plaatsvinden.

 

NAAR WEBSITE

 

Roeg en Roem

Voor dit netwerk van noordelijke professionals schrijf ik met enige regelmaat een blog. Thema's onder meer nieuwe vormen van opdrachtgeverschap en nieuwe projecten.

 

NAAR WEBSITE

ArchiNed

Een van de oudste websites over architectuur en stedenbouw. Als redacteur voor Noord-Nederland schrijf ik over ontwikkelingen hier te lande.

 

NAAR WEBSITE

Gebiedsontwikkeling.nu

H├ęt medium over alles wat gebiedsontwikkeling te maken heeft, deze website van de Praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling van de TU Delft.

 

NAAR MIJN BIJDRAGEN

 

The Firm

Webteksten voor dit driemanschap van Jotto Bakker, Oscar van Raaij en Wil Hoogendoorn. Strakke interieurprojecten, een al even strakke site van 8-13 Ontwerpers.

 

NAAR WEBSITE

8-13 Grafisch ontwerpers

Vaste vormgevende waarde vanaf mijn eerste baan als secretaris van Stichting Q, back in the nineties. Vele productie mee gemaakt. Recent schreef ik de teksten voor hun eigen nieuwe site.

 

NAAR WEBSITE

PvdA Tynaarlo

Het centrale medium van de PvdA Tynaarlo, gekoppeld aan Facebook en Twitter.

 

NAAR WEBSITE

 

Vastgoedjournaal

Niet alleen de dagelijkse informatie over ontwikkelingen op de vastgoedmarkt, maar ook langere interviews.

 

NAAR WEBSITE

 

Building Business

Jarenlang in gedrukte vorm vaste waarde in mijn bestaan. Inmiddels succesvol omgebouwd tot digitale uitgave, met een dagelijkse nieuwsbrief.

 

NAAR PDF  'slim transformeren'.

DAAD Architecten

Toonaangevend bureau in Noord-Nederland (en daarbuiten). Productie van basisteksten voor de verschillende rubrieken op de site.

 

NAAR WEBSITE

 

NAAR PDF

'interview met Olaf Schoofs (BPD)'.

Gemini Windpark

Op een kleine honderd km uit de kust van Delfzijl is het grootste Nederlandse windpark aangelegd: Gemini. Vanaf voorjaar 2017 worden 1,5 miljoen mensen door de wieken van 150 turbines van duurzame stroom voorzien. Met 8-13 is een lijn uitgezet voor onder meer een digitaal magazine.

 

NAAR WEBSITE

Artikel nieuw kabinet

Een artikel voor de website van gebiedsontwikkeling.nu: wat is de droom die 5 vakgenoten hebben voor de ruimtelijke inrichting van Nederland?

 

NAAR ARTIKEL

 

Direct naar overzichten

Ontwerp en techniek 8-13 Grafisch ontwerpers